Verzorging in de winter – 4 tips


Tijdens de wintermaanden kunnen er extreme weersomstandigheden zijn.
Van heel koud, naar heel nat, van droog weer naar sneeuw en ijs. Hieronder vind je 4 tips om te zorgen dat je toch lekker kan genieten van de winter.Tip 1 verzorg de pootjes
De weersomstandigheden in de winter zijn van invloed op de poten van jouw hond.

Het is in deze tijd dan ook belangrijk om extra aandacht te besteden aan de verzorging van jouw hond(en).
Je denkt er misschien niet meteen aan, maar na een wandeling in de winter kunnen de pootjes gevoelig worden en zelfs wat scheurtjes of barstjes krijgen in de zooltjes.
De pootjes kun je vervolgens extra verzorgen met de
WashBar Paw Balm.
Deze heeft een beschermende én verzorgende werking. Deze Paw Balm met helende eigenschappen is ook zeer geschrikt voor droge neusjes, schrale plekjes en wondjes.
De ingrediënten zijn 100% natuurlijk en bevat dus geen chemische rommel.

Tip 2 hou rekening met strooizout
Het is belangrijk om rekening te houden met het strooizout wat er gestrooid wordt. De pekel is niet fijn voor de zooltjes / kussentjes. Zorg er voor dat als je terug komt van een wandeling of van een middag sneeuwpret dat je de pootjes afspoelt met lauw water. Hiermee verwijder je zout / pekel resten. Zo voorkom je dat je hond aan zijn pootjes likt en te veel zout binnen krijgt. Hier kunnen ze erg ziek van worden.

Tip 3 zorg ervoor dat je hond niet te nat wordt
Het kan er ruig aan toe gaan in de sneeuw en je hebt het misschien niet direct in de gaten, maar je hond kan hierdoor erg nat worden en het koud krijgen. Denk er ook aan om je hond goed af te drogen als je na een wandeling thuis komt.


Tip 4 geef je hond een warme wasbeurt
Heeft je hond niet alleen door de sneeuw gerold, maar ook door de modder (of erger nog… door de poep) Dan was je je hond met de 100% natuurlijke
WashBar Soap. Een flink stuk zeep wat gelijk is aan 600 ml shampoo. Het is even wennen om met een stuk zeep te wassen, maar het went snel. Je kan hiermee ook een stuk makkelijker de buik van je hond wassen. Ook is het een stuk milieuvriendelijker.
 

© 2018 - 2023 LanaBandana Dogwear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel