Teken en vlooien bij honden

Voorkomen is beter dan verwijderen!


Een groot deel van het jaar zijn er teken actief. Voornamelijk in het voorjaar steken deze mijten de kop weer op.

Via de website https://www.tekenradar.nl/ kun je de verwachtingen zien en zorgen dat je op tijd voorbereid bent en de juiste middelen in huis hebt. Gelukkig zijn er een hoop middelen op de markt om teken en vlooien tegen te gaan.
In dit artikel wil ik graag in gaan op de 100% natuurlijke middelen van WashBar. Geen chemische troep, geen plastic vlooienbanden, gewoon alles uit onze natuur.

Wat is nou eigenlijk een teek? Een teek is een mijt-achtige die bloed zuigt. De teek nestelt zich op bijvoorbeeld muizen maar ook op honden en zelfs op mensen. De teek zuigt bij verschillende dieren bloed op en kan hierdoor verschillende ernstige ziekten bij zich dragen en dus overbrengen.

Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je voorkomt dat jouw hond door een teek gebeten wordt.
De meeste teken komen voor in grassen en hoge struiken. Wanneer jouw hond (en jij) daar langsloopt klemt de teek zich vast en zuigt hij zich vol met bloed.Wanneer ze volgezogen zijn laten ze vanzelf, meestal na ongeveer 5 dagen, weer los. Helaas is het kwaad dan al geschied, want tijdens het bloed zuigen worden de ziekten over gebracht. De ziekte van Lyme is een van de bekendste ziektes die een teek bij zich kan dragen. Dit heeft zware gevolgen voor jouw hond, maar ook voor jou als mens.
Belangrijk is om je hond, en jezelf na een wandeling goed te controleren. Wanneer je toch een teek hebt gespot in de vacht van je hond, zorg dat je deze zo snel mogelijk verwijdert met een tekentang. 

Een van de middelen die wij aanraden om te gebruiken is de 100% natuurlijke vacht-olie. Het is een klein maar krachtig flesje. Je hebt maar een aantal druppels per keer nodig om jouw hond te beschermen tegen vlooien, teken, zandvliegen en muggen.
De olie heeft een frisse geur, heeft enkel natuurlijke ingrediënten en doordat je er weinig van nodig hebt kun je er lang mee vooruit.

Een aanvulling op de vacht olie is de WashBar Flea & Freshen spray.
De naam zegt het al. Vlo en verfris spray.
Deze spray kun je dagelijks gebruiken en is een goede aanvulling op de WashBar Vacht olie en de WashBar Neem Fresh shampoo. Het is 100% natuurlijk waardoor je het op je hond, zijn beddengoed, in de auto, in en om je huis, op meubels, overal waar je hond ligt, kunt spuiten. Het laat een frisse bosgeur achter en houdt vlooien op een afstand.

Voorkomen is beter dan verwijderen!

© 2018 - 2023 LanaBandana Dogwear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel